Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda


13

Oktober
Activiteit: Selmer Klarinetdag Zwolle
Plaats: Zwolle
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Klarinetdag Zwolle

BIN/Selmer organiseert in samenwerking met het Mpingo Clarinet Choir op zaterdag 13 oktober 2018 een Selmer Klarinetdag in Zwolle.
Deze Klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (voormalig solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en internationaal solist) en is geschikt voor klarinettisten van alle leeftijden en niveaus.|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (bes, es, alt, bas, contra-alt of contrabasklarinet), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!
Met alle spelers samen wordt een klarinetorkest gevormd. 

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen. Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken en de keuze van een set-up.
Een belangrijk onderdeel van deze dag is de klezmermuziek, dit genre is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.
Lute Hoekstra zal tevens een solowerk spelen, samen met het gelegenheidsensemble, dat bij dit werk geleid zal worden door Karin Vrieling, dirigent van het Clarinet Choir Mpingo.  
Tevens is op deze dag Martin van Zanten aanwezig met een aantal historische klarinetten uit zijn verzameling.
Ondersteund door middel van een PowerPointpresentatie laat hij de geschiedenis en historische ontwikkeling van het instrument zien.

De samenstelling van het repertoire en de invulling voor deze dag is bijzonder gevarieerd en ook voor klarinettisten die reeds eerder aan een klarinetdag hebben  deelgenomen bijzonder interessant! De bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.
Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 9.30 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag worden afgesloten met een slotpresentatie. De locatie is De Zevensprong, Mannagras 30, 8043 KD Zwolle, het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt € 20,- (dit is inclusief koffie/thee/fris).

Klik hier om jezelf on-line aan te melden voor deze klarinetdag!

 

Lute Hoekstra (1958) studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. Zijn (klarinet)docenten waren Piet Honigh en George Pieterson. Na zijn studie remplaceerde hij enkele seizoenen bij het Radio Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Lute was ruim 25 jaar concertmeester en solo-klarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als kamermuziekspeler maakte hij jaren deel uit van de Holland Wind Players en het Strawinsky Trio.
Lute volgde directielessen bij onder andere Jan Cober, Pierre Kuypers en Sef Pijpers en dirigeerde met veel succes verschillende amateur-orkesten. Als gastdirigent was hij werkzaam bij het Trompetter Korps Bereden Wapens , het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht , de Koninklijke Militaire Kapel, het Valerius Ensemble.
Lute Hoekstra is Selmer Artist en speelt exclusief op de Selmer Privilège klarinetten.


Al tijdens zijn conservatoriumstudie kwam Martin van Zanten (1961) in contact met diverse klarinetbouwers en bezocht hij vele muziekinstrumentenmusea in heel Europa. Tijdens deze bezoeken werd hij geënthousiasmeerd om zelf oude en bijzondere klarinetten te gaan verzamelen. In de laatste 35 jaren heeft hij een verzameling opgebouwd van meer dan 120 verschillende klarinetten, uit de periode 1795-2010.
In zijn woonplaats Kampen (Overijssel) ontvangt hij regelmatig geïnteresseerden, muziekschool- en conservatoriumstudenten.
Tijdens de Selmer Klarinetdag zal Martin aanwezig zijn met onder andere van de bouwer Selmer een zeldzame full Albert klarinet tot lage es, een full Böhm met Barretsysteem, een metalen besklarinet inclusief finetuner en metalen mondstuk en een exemplaar van het model Centered Tone uit 1954 waarop Benny Goodman destijds furore maakte.


Karin Vrieling
is sinds 2015 dirigent van het Zwolse Mpingo Clarinet Choir (www.mpingo.nl) en sinds  1999 van het Groninger klarinetorkest Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl).
Daarnaast is ze eindredacteur van het tijdschrift de Klarinet, dat elke twee maanden verschijnt. Het blad bevat  klarinetnieuws, achtergrondartikelen, interviews, cd- en boekbesprekingen, tests, speciale acties enzovoorts (www.deklarinet.com). Karin is als klarinetdocent en coördinator verbonden aan het Zwolse docentencollectief Dubbelgreep en speelt in Ensemble Drie (fluit-klarinet-acordeon).


Tijdsindeling 13 oktober 2018:
09.30-10.00       binnenkomst en aanmelden/koffie/thee
10.15-12.30       repetitie (met pauze)
12.30-13.15       lunchpauze

13.15-13.45       presentatie historische klarinetten

14.00-15.15       repetitie
16.00-16.45       eindpresentatie 

 
20

November
Activiteit: Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht
Plaats: Sliedrecht
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht

Dinsdagavond 20 november organiseert Le Monde Saxophones i.s.m. Muziekhandel Dal Segno een workshop te Sliedrecht, met als thema “Saxofoon in de lichte muziek”.
Deze workshop staat o.l.v. Ben Rodenburg (o.a. vaste saxofonist bij Bakermat), het betreft een actieve workshop waarin de rol van de saxofoon in de moderne muziek behandeld wordt.
In de huidige, moderne muziek is de saxofoon bijzonder populair in verschillende settingen als Bakermat, Klingande, en in de verschillende blazerssecties bij popconcerten en TV Shows.
Naast deze voorbeelden komen verschillende aspecten aan bod zoals toonladders, improvisatie, sound, setup, apparatuur en special effects.

Een belangrijk gedeelte van de workshop bestaat uit (eenvoudige) improvisatie, enige kennis van en affiniteit met lichte muziek, akkoorden, en toonladders is dus wel wenselijk. 
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het schrijven en spelen van eenvoudige, pakkende thema’s en de verschillende opnametechnieken.

Deelnemers krijgen vooraf enige informatie toegestuurd m.b.t. de akkoorden en thema’s die behandeld worden zodat men dit vooraf kan voorbereiden.
Let op: Het maximum aantal deelnemers is begrensd, meld je dus snel aan!

 

Ben Rodenburg (1988) is geboren in Rotterdam en begon op zijn 9e met het spelen van saxofoon. Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam heeft hij op de jazzacademie van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) zijn saxofoonstudie vervolgd.
Tijdens zijn studie is hij altijd actief geweest in het popcircuit. 
Vanaf 2009 tot 2011 was hij vast bandlid van Waylon (bekend van Wicked Way, The Common Linnets) en tourde hij door binnen- en buitenland. 

Ben is tevens een veel gevraagd sessiemuzikant en heeft gespeeld met o.a.: Alain Clark, Wolter Kroes, Van Velzen, Edsilia Rombley, Shirma rouse.
Daarnaast heeft hij voor X Factor, SBS en verschillende binnenlandse en buitenlandse artiesten veel studiowerk gedaan.

 

Vanaf 2013 is hij vaste saxofonist van Bakermat (bekend van zijn internationale hit One Day - Vandaag) met wie hij over de gehele wereld concerten verzorgt, van Duitsland tot Spanje, van Australië tot Amerika.  Naast Bakermat heeft Ben met andere internationaal bekende Dj’s mogen samen werken zoals o.a. Lucien Foort, Roog, Erick E, Shermanology, Thomas Jack, Dimmi, De Hofnar. Op dit moment is Ben één van de meest toonaangevende saxofonisten in de Dance industrie.


De Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” op 20 november vindt plaats bij Muziekhandel Dal Segno, Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht.
Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail info@lemondesaxophones.com) of info@dal-segno.nl
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 15,-.
Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze workshop kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Klik hier om u direct aan te melden!


 

 Routebeschrijving
Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht

22

November
Activiteit: Saxofoonavond 22 november Lummen
Plaats: Lummen (Belgie)
Tijd: 19.00-22.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Saxofoonavond 22 november Lummen

 Le Monde Saxophones en Adams Lummen organiseren op donderdagavond 22 november een saxofoonavond te Lummen, o.l.v. Werner Geboers en de saxofoondocenten van de Academie Beringen: Graziana Buzzerio, Lieven Henkens, Jean-Paul Hermans en Kristof Aerts.

Deze avond is geschikt voor iedere amateursaxofonist die naast de harmonie e/o fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen.

Tijdens deze avond zal Werner Geboers in een informele sfeer ingaan op de verschillende aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc. 

Gedurende deze saxofoonavond kan je je instrument gratis laten checken door een erkende reparateur, er zijn hapjes en drankjes voorzien, op Le Monde Saxofoons en saxofoon gerelateerde accessoires zijn extra kortingen en aanbiedingen, en alle deelnemers ontvangen een gratis goody bag!!

Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom! 

Deze saxofoonavond wil immers een soort ontmoetingsmoment zijn voor alle liefhebbers van de saxofoon.

Tijdens deze avond zal tevens een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).

De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden op deze avond. 

Ook in de les op de academie voor MWD Beringen zullen deze stukjes zeker al eens ingeoefend worden zodat iedereen kan meedoen!

Ook mensen van buiten de academie zijn uiteraard van harte welkom!

De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittiger maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar moeten zijn.

Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

De avond wordt afgesloten middels een gratis toegankelijk concertje waarin de deelnemers de ingestuurde werken aan ouders, familie, collega’s, vrienden en bekenden kunnen laten horen.

 

Werner Geboers 

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.

Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. 

Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. 

Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. 

Deze klassieke studies bleken de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had. 

Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.

Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproducer gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht. (www.studiowerre.be).

De opnamestudio draait op volle toeren: Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. 

In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. 

Daarnaast is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. 

Hiermee worden jaarlijks, op de Boggeter Proms,  een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.

 

Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Very Bigband. 

Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a. Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers , Belle Perez, Udo, Scala en vele anderen…

Momenteel is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger, de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.

In het najaar trekt hij samen met Gunther Neefs weer op tournee langs de Vlaamse culturele centra met het Roots 66 project.

Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering, als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.

Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be

Deze saxofoonavond vindt plaats bij Muziekcentrale Adams, Bosstraat 73, 3560 Lummen (België).

Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met info@lemondesaxophones.com) of info@adams-music.be. 

Deze avond is gratis toegankelijk, i.v.m. voorbereidingen en het toesturen van de bladmuziek is aanmelden wel gewenst.

Kijk op http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=15183 om u direct aan te melden!|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
Archief
Willson Euphoniumdag i.s.m. Vlamo - 24-01-2015
Westland Saxofoon Festival - 31-01-2015
Le Monde saxofoondag - 07-03-2015
Le Monde saxofoondag - 14-03-2015
Klaverblad Verzekeringen Klarinetten Play In - 21-03-2015
Selmer Klarinet Workshop - 10-04-2015
Workshop ''Saxofoon in de lichte muziek'' - 20-04-2015
Klarinet Festival Maastricht - 15-05-2015
Selmer Saxofoondag 31 mei o.l.v. Johan van der Linden te Beesd - 31-05-2015
Willson Euphonium Academy januari t/m juni 2015 - 30-06-2015
North Sea Jazz 2015 - 10-07-2015
Selmer Saxophone Academy - 18-10-2015
Saxofoonworkshop ''De saxofoon in de lichte muziek.'' - 20-10-2015
Selmer Klarinetdag Ittervoort o.l.v. Roeland Hendrikx - 07-11-2015
Saxofoondag De Saxofoonwinkel - 14-11-2015
Walter Boeykens Clarinet Festival - 30-01-2016
Saxofoondag in samenwerking met Zwols Saxofoon Orkest - 09-04-2016
Selmer Presents in Wijchen - 27-05-2016
Selmer Presents in Veldhoven - 03-06-2016
Selmer Presents in Heerenveen - 04-06-2016
Selmer Presents in Ittervoort - 11-06-2016
Selmer Presents in Muiderberg - 15-06-2016
Selmer Presents in Roosendaal - 17-06-2016
Selmer Presents in Deventer - 21-06-2016
North Sea Jazz 2016 - 08-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 09-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 10-07-2016
Le Monde Saxofoondag te Drongen - Gent (België) - 17-09-2016
Selmer Klarinetdag De Wijk o.l.v. Lute Hoekstra - 18-09-2016
Le Monde saxofoondag - 08-10-2016
Selmer Klarinetdag i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp o.l.v. Lute Hoekstra - 15-10-2016
HARD RESET - De Kracht van Muziek, benefiet concert door Ties Mellema & Friends - 30-10-2016
Willson Trombonedag in Sint Annaparochie - 05-11-2016
Willson Trombonedag in IJsselmuiden - 12-11-2016
SAX16 - 19-11-2016
Syrene vriendinnendag - 03-06-2017
Willson Trombonedag 24 juni 2017 Roosendaal - 24-06-2017
Summer Wind Academy - 08-09-2017
Willson Trombone Workshop 29 september 2017 Roosendaal - 29-09-2017
Selmer Klarinetdag Borculo 30 september 2017 Borculo - 30-09-2017
Selmer Klarinetdag 22 oktober 2017 Oss - 22-10-2017
Selmer Saxofoondag Assen - 10-02-2018
Le Monde Saxofoon Workshop Sliedrecht - 25-05-2018
Saxofoondag van het Groene Hart - 09-06-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Ittervoort - 23-06-2018
North Sea Jazz 2018 Rotterdam - 13-07-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Roosendaal - 15-09-2018
Selmer Klarinetdag Ittervoort - 22-09-2018

  |  
realisatie: oscreative