Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda


20

November
Activiteit: Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht
Plaats: Sliedrecht
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht

Dinsdagavond 20 november organiseert Le Monde Saxophones i.s.m. Muziekhandel Dal Segno een workshop te Sliedrecht, met als thema “Saxofoon in de lichte muziek”.
Deze workshop staat o.l.v. Ben Rodenburg (o.a. vaste saxofonist bij Bakermat), het betreft een actieve workshop waarin de rol van de saxofoon in de moderne muziek behandeld wordt.
In de huidige, moderne muziek is de saxofoon bijzonder populair in verschillende settingen als Bakermat, Klingande, en in de verschillende blazerssecties bij popconcerten en TV Shows.
Naast deze voorbeelden komen verschillende aspecten aan bod zoals toonladders, improvisatie, sound, setup, apparatuur en special effects.

Een belangrijk gedeelte van de workshop bestaat uit (eenvoudige) improvisatie, enige kennis van en affiniteit met lichte muziek, akkoorden, en toonladders is dus wel wenselijk. 
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het schrijven en spelen van eenvoudige, pakkende thema’s en de verschillende opnametechnieken.

Deelnemers krijgen vooraf enige informatie toegestuurd m.b.t. de akkoorden en thema’s die behandeld worden zodat men dit vooraf kan voorbereiden.
Let op: Het maximum aantal deelnemers is begrensd, meld je dus snel aan!

 

Ben Rodenburg (1988) is geboren in Rotterdam en begon op zijn 9e met het spelen van saxofoon. Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam heeft hij op de jazzacademie van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) zijn saxofoonstudie vervolgd.
Tijdens zijn studie is hij altijd actief geweest in het popcircuit. 
Vanaf 2009 tot 2011 was hij vast bandlid van Waylon (bekend van Wicked Way, The Common Linnets) en tourde hij door binnen- en buitenland. 

Ben is tevens een veel gevraagd sessiemuzikant en heeft gespeeld met o.a.: Alain Clark, Wolter Kroes, Van Velzen, Edsilia Rombley, Shirma rouse.
Daarnaast heeft hij voor X Factor, SBS en verschillende binnenlandse en buitenlandse artiesten veel studiowerk gedaan.

 

Vanaf 2013 is hij vaste saxofonist van Bakermat (bekend van zijn internationale hit One Day - Vandaag) met wie hij over de gehele wereld concerten verzorgt, van Duitsland tot Spanje, van Australië tot Amerika.  Naast Bakermat heeft Ben met andere internationaal bekende Dj’s mogen samen werken zoals o.a. Lucien Foort, Roog, Erick E, Shermanology, Thomas Jack, Dimmi, De Hofnar. Op dit moment is Ben één van de meest toonaangevende saxofonisten in de Dance industrie.


De Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” op 20 november vindt plaats bij Muziekhandel Dal Segno, Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht.
Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail info@lemondesaxophones.com) of info@dal-segno.nl
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 15,-.
Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze workshop kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Klik hier om u direct aan te melden!


 

 Routebeschrijving
Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht

22

November
Activiteit: Saxofoonavond 22 november Lummen
Plaats: Lummen (Belgie)
Tijd: 19.00-22.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Saxofoonavond 22 november Lummen

 Le Monde Saxophones en Adams Lummen organiseren op donderdagavond 22 november een saxofoonavond te Lummen, o.l.v. Werner Geboers en de saxofoondocenten van de Academie Beringen: Graziana Buzzerio, Lieven Henkens, Jean-Paul Hermans en Kristof Aerts.

Deze avond is geschikt voor iedere amateursaxofonist die naast de harmonie e/o fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen.

Tijdens deze avond zal Werner Geboers in een informele sfeer ingaan op de verschillende aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc. 

Gedurende deze saxofoonavond kan je je instrument gratis laten checken door een erkende reparateur, er zijn hapjes en drankjes voorzien, op Le Monde Saxofoons en saxofoon gerelateerde accessoires zijn extra kortingen en aanbiedingen, en alle deelnemers ontvangen een gratis goody bag!!

Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom! 

Deze saxofoonavond wil immers een soort ontmoetingsmoment zijn voor alle liefhebbers van de saxofoon.

Tijdens deze avond zal tevens een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).

De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden op deze avond. 

Ook in de les op de academie voor MWD Beringen zullen deze stukjes zeker al eens ingeoefend worden zodat iedereen kan meedoen!

Ook mensen van buiten de academie zijn uiteraard van harte welkom!

De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittiger maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar moeten zijn.

Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

De avond wordt afgesloten middels een gratis toegankelijk concertje waarin de deelnemers de ingestuurde werken aan ouders, familie, collega’s, vrienden en bekenden kunnen laten horen.

 

Werner Geboers 

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.

Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. 

Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. 

Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. 

Deze klassieke studies bleken de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had. 

Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.

Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproducer gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht. (www.studiowerre.be).

De opnamestudio draait op volle toeren: Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. 

In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. 

Daarnaast is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. 

Hiermee worden jaarlijks, op de Boggeter Proms,  een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.

 

Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Very Bigband. 

Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a. Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers , Belle Perez, Udo, Scala en vele anderen…

Momenteel is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger, de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.

In het najaar trekt hij samen met Gunther Neefs weer op tournee langs de Vlaamse culturele centra met het Roots 66 project.

Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering, als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.

Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be

Deze saxofoonavond vindt plaats bij Muziekcentrale Adams, Bosstraat 73, 3560 Lummen (België).

Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met info@lemondesaxophones.com) of info@adams-music.be. 

Deze avond is gratis toegankelijk, i.v.m. voorbereidingen en het toesturen van de bladmuziek is aanmelden wel gewenst.

Kijk op http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=15183 om u direct aan te melden!|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
16

Maart
Activiteit: Willson Trombonedag 16 maart 2019 Assen
Plaats: Assen
Tijd: 10.30-15.30 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Willson Trombonedag 16 maart 2019 Assen

Blaasinstrumenten Import Nederland/Willson Europe  organiseert op zaterdag 16 maart 2019 i.s.m. Muziekbond Groningen Drenthe een Willson Trombonedag in Assen.
Aan deze dag zal Jos Jansen (www.josjansenmusic.nl), o.a. bekend als bastrombonist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en internationaal solist, zijn medewerking verlenen.
Deze dag is bijzonder interessant voor iedere tenor- en bastrombonist met 3 jaar of meer speelervaring, uiteraard zijn ook musici die op een ander merk trombone spelen dan Willson van harte welkom!!!
Er wordt aandacht besteed aan o.a. de functie van de trombone binnen de brassbands, harmonie- en fanfareorkesten, het specifiek repertoire voor de trombone, ademhaling, embouchure, techniek, klank, moderne technieken, etc.

De gehele dag staat in het teken van de trombone, Jos Jansen zal tevens zelf enkel stukken voordragen.
Tijdens deze dag wordt een trombonechoir gevormd, o.l.v. Jos Jansen zal veel gemusiceerd worden. 
De benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Het betreft hier gevarieerd repertoire, hiervoor zijn diverse werken speciaal voor deze dag geselecteerd. 

Jos Jansen is afkomstig uit Westervoort.
Zoals bij vele professionele blazers het geval is, begon zijn muzikale ontwikkeling bij het plaatselijke harmonie orkest. In dit geval St. Gregorius, waar ook zijn vader en broer speelden.
Met 21 jaar begon hij zijn conservatoriumopleiding in Twente waarna hij deze studie vervolgde in Zwolle, waar hij afstudeerde als muziekdocent.
Vervolgens studeerde hij in Hilversum en werd zo in 1991 uitvoerend musicus.
Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke muziekstijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend voor vele muzikanten, en natuurlijk speciaal voor trombonisten.
Jos Jansen was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der koninklijke Marine, daarnaast geeft hij regelmatig workshops en is vaak te gast op toonaangevende trombone festivals.
Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij iedere keer een groot publiek aan te spreken.
Als solist verzorgt hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.
Jos Jansen speelt exclusief op de Willson 551TAW bastrombone.

De Willson Trombonedag van 16 maart 2019 wordt georganiseerd in:

Multifunctioneel Centrum Het Schakelveld te Assen.
Witterhoofdweg 1
9405 HX Assen

Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 25,-, in dit bedrag zijn alle kosten voor lunch, koffie en thee inbegrepen.
Aanvang 10.30 uur, einde programma is omstreeks 15.30 uur.

Ga naar http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=21045  om je direct aan te melden of neem contact op met B.I.N. (tel. 0182 644000 of info@selmer.nl|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|).

6

April
Activiteit: Selmer Super Sessions 6 april 2019 Deventer
Plaats: Deventer
Tijd: 13.00 - 16.00
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Super Sessions 6 april 2019 Deventer

Selmer Super Sessions met Allard Buwalda

Professionele muzikant, wat houdt dit precies in?
Lezing en ervaringen uit het leven van Selmer Artist Allard Buwalda.

Zaterdag 6 april organiseert BIN/Selmer i.s.m. Saxofoonwinkel Deventer de Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda in Deventer.

Naast hoofdvakdocent Saxofoon Jazz en Pop behoort Allard Buwalda tot de smalle top van Nederlandse musici en is bekend van Radio, TV, en Theater.
Op TV en in de theaters is hij met zijn Selmer saxofoons regelmatig in beeld bij o.a. Paul de Leeuw (de Kwis), Voice of Holland, en de Edwin Evers Band.
Daarnaast hoor je hem onbewust vrijwel dagelijks op radio en TV: Als studio-musicus is hij verantwoordelijk voor veel Radio/TV en Reclame-tunes, en hij werkte mee aan ontelbare CD’s van veel internationale artiesten.

Tijdens deze middag neemt Allard je mee in zijn wereld en werkzaamheden als saxofonist.
Hij geeft je een blik achter de schermen en laat zien hoe hij in de studio opnames inspeelt, hoe deze opnames daarna bewerkt worden waarna ze uiteindelijk klinken zoals jij ze op de radio, TV of CD hoort!
Hij zal tevens ingaan op de verschillen bij het saxofoonspel in de klassieke en lichte muziek, denk hierbij aan je sound, materiaalkeuze/set up, frasering, timing, en hij zal aan de hand van diverse voorbeelden laten zien en horen hoe hij een improvisatie/solo opbouwt.
Uiteraard zal hij diverse stukken ten gehore brengen, en er is gelegenheid in een informele sfeer vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.
Na afloop bestaat tevens de mogelijkheid onder begeleiding van Allard Buwalda de verschillende Selmer saxofoons te proberen, hij kan je tevens tips & tricks geven en begeleiden bij de keuze van je set-up.

Aanvang van deze Selmer Super Sessions is 13.00 uur, de middag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten.
De locatie is Saxofoonwinkel Deventer, Grote Kerkhof 29, 7411 KV Deventer, de kosten voor het bijwonen deze middag bedragen slechts € 15,-.
Kijk in de agenda van
www.selmer.nl voor het on-line aanmeld formulier.

Allard Buwalda (www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen.
Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Reclame-tunes.

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit.
Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum.
Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus.

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.
Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.
Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo.

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.
Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.).

Allard Buwalda speelt exclusief op Selmer saxofoons; Altsaxofoon Reference 54, Tenorsaxofoon Reference 54,  sopraan saxofoon MarkVI en de Baritonsaxofoon SA80 II.

 

Ga naar http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=20682 om je direct aan te melden.|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
Archief
Willson Euphoniumdag i.s.m. Vlamo - 24-01-2015
Westland Saxofoon Festival - 31-01-2015
Le Monde saxofoondag - 07-03-2015
Le Monde saxofoondag - 14-03-2015
Klaverblad Verzekeringen Klarinetten Play In - 21-03-2015
Selmer Klarinet Workshop - 10-04-2015
Workshop ''Saxofoon in de lichte muziek'' - 20-04-2015
Klarinet Festival Maastricht - 15-05-2015
Selmer Saxofoondag 31 mei o.l.v. Johan van der Linden te Beesd - 31-05-2015
Willson Euphonium Academy januari t/m juni 2015 - 30-06-2015
North Sea Jazz 2015 - 10-07-2015
Selmer Saxophone Academy - 18-10-2015
Saxofoonworkshop ''De saxofoon in de lichte muziek.'' - 20-10-2015
Selmer Klarinetdag Ittervoort o.l.v. Roeland Hendrikx - 07-11-2015
Saxofoondag De Saxofoonwinkel - 14-11-2015
Walter Boeykens Clarinet Festival - 30-01-2016
Saxofoondag in samenwerking met Zwols Saxofoon Orkest - 09-04-2016
Selmer Presents in Wijchen - 27-05-2016
Selmer Presents in Veldhoven - 03-06-2016
Selmer Presents in Heerenveen - 04-06-2016
Selmer Presents in Ittervoort - 11-06-2016
Selmer Presents in Muiderberg - 15-06-2016
Selmer Presents in Roosendaal - 17-06-2016
Selmer Presents in Deventer - 21-06-2016
North Sea Jazz 2016 - 08-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 09-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 10-07-2016
Le Monde Saxofoondag te Drongen - Gent (België) - 17-09-2016
Selmer Klarinetdag De Wijk o.l.v. Lute Hoekstra - 18-09-2016
Le Monde saxofoondag - 08-10-2016
Selmer Klarinetdag i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp o.l.v. Lute Hoekstra - 15-10-2016
HARD RESET - De Kracht van Muziek, benefiet concert door Ties Mellema & Friends - 30-10-2016
Willson Trombonedag in Sint Annaparochie - 05-11-2016
Willson Trombonedag in IJsselmuiden - 12-11-2016
SAX16 - 19-11-2016
Syrene vriendinnendag - 03-06-2017
Willson Trombonedag 24 juni 2017 Roosendaal - 24-06-2017
Summer Wind Academy - 08-09-2017
Willson Trombone Workshop 29 september 2017 Roosendaal - 29-09-2017
Selmer Klarinetdag Borculo 30 september 2017 Borculo - 30-09-2017
Selmer Klarinetdag 22 oktober 2017 Oss - 22-10-2017
Selmer Saxofoondag Assen - 10-02-2018
Le Monde Saxofoon Workshop Sliedrecht - 25-05-2018
Saxofoondag van het Groene Hart - 09-06-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Ittervoort - 23-06-2018
North Sea Jazz 2018 Rotterdam - 13-07-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Roosendaal - 15-09-2018
Selmer Klarinetdag Ittervoort - 22-09-2018
Selmer Klarinetdag Zwolle - 13-10-2018

  |  
realisatie: oscreative